Administraţie

Fiica unui primar PSD a făcut nuntă în curtea școlii din localitate. Pentru montarea cortului, edilul a dărâmat gardul instiuției

Sursa foto: adevarul.ro

Primarul PSD din comuna vasluiană Pogana a organizat nunta fiicei sale în curtea școlii din localitate, sălile de clasă fiind folosite pe post de bucătărie și spațiu de depozitare.

Scris de 
 pe data 
4 septembrie, 2018

La instalarea cortului în care urma să aibă loc petrecerea, primarul Maricel Gâfu a constatat că terenul școlii nu este suficient de încăpător, motiv pentru care a dărâmat gardul instituției, notează Adevărul.

Primarul susține că evenimentul urma să reprezinte un exemplu pentru localnici, întrucât aceștia ar fi aflat cum anume trebuie respectate tradițiile.

Noi avem o hotărâre de consiliu local, prin care s-a aprobat ca în satele în care nu avem cămin cultural şcolile să poată fi folosite pentru astfel de evenimente, fără a se aduce prejudicii, achitând o taxă de închiriere de 1.000 de lei, pe care şi eu am plătit-o. Nu cred că a fost ceva rău să organizez nunta acolo. Lumea din sat a apreciat că a avut ocazia să vadă că se mai păstrează tradiţiile.

Au fost 380 de invitaţi la nuntă, dar au venit şi foarte mulţi curioşi să se uite. Oamenii se bucură să mai vadă în sat o mireasă, o muzică. Dacă noi ca primari nu dăm un exemplu în privinţa păstrării tradiţiilor, atunci cine. Organizarea evenimentului nu a adus niciun prejudiciu unităţii de învăţământ, totul a rămas impecabil. Până mâine urmează să se strângă şi cortul din curtea şcolii, a precizat, pentru Adevărul, Maricel Gâfu, primarul comunei Pogana.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a demarat o anchetă în acest sens, întrucât consideră că decizia primarului Gâfu nu a fost cea mai inspirată. Directorul școlii se apără, însă, spunând că nu-l putea refuza pe primar în condițiile în care unitatea de învățământ se află sub administrația Primăriei Pogana.

 

Actualitate