Economista Georgeta Bumbac activează în Ministerul Sănătății de 8 ani. A ocupat funcția de director general la economic, departamentul responsabil de buget, iar acum este secretarul general al instituției, cea mai importată funcție după cea de ministru.

De asemenea, în ultima zi de mandat, fostul ministru al transporturilor Răzvan Cuc a numit, pe următorii patru ani, apropiați de-ai PSD în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după cum arăta o investigație a jurnaliștilor de la Newsweek. Printre cei cinci membri CA selectați de Răzvan Cuc se află și Georgeta Bumbac, “un bugetar de lux”, cum o numesc cei de la Newsweek.

Bumbac era deja din noiembrie 2017 în acest consiliu de administrație, dar, prin decizia pe ultima sută de metri a ministrului de la Transporturi, a mai obținut încă patru ani în această structură de conducere a unei companii de stat strategice.

Anul trecut, din cumulul său de funcții publice, Georgeta Bumbac a câștigat lunar peste 5.500 de euro de la stat, adică mai mult decât obțin președintele sau premierul țării din salariu, informează Libertatea.ro

Informațiile apar în declarația sa de avere: aproximativ 2.500 de euro a fost salariul ei de la Ministerul Sănătății, iar încă 3.000 de euro adunase ca indemnizaţii pentru că se află în consiliile de administraţie a trei din companiile de stat de la Transporturi: Compania de Aeroporturi Bucureşti, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile și CNAIR.

Jurnaliștii de la Libertatea au stat de vorbă cu Georgeta Bumbac pentru a vedea cum comentează apropierea de PSD și cum își împarte timpul pentru a face față atâtor poziții publice importante.

– În ce relaţie sunteţi cu Felix Stroe?
– Este naşul copilului meu. Are vreo relevanţă treaba asta?

Citește interviul integral pe Libertatea.ro

 

(Visited 5.558 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.