Actualitate Social

Florin Cîțu: Vom introduce cât mai curând obligativitatea certificatului verde pentru angajați

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură, în contextul valului patru al pandemiei, pentru a nu se închide din nou economia, motiv pentru care, cât de curând, vor fi introduse în Parlament amendamente în acest sens.

Scris de 
 pe data 
5 noiembrie, 2021

Florin Cîțu susține că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură.

Prezent, vineri, la evenimentul „Topul Național al firmelor private din România”, Cîțu a afirmat că susține antreprenorii din Romania printr-o serie de masuri, printre care a menționat și certificatul verde pentru anumite categorii de angajați, făcând trimitere la amendamentele care vor trebui luate în Parlament.

Trebuie să susținem antreprenorii și cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând, inclusiv certificatul verde”, a spus Cîțu.

Despre certificatul verde, am încercat măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul valului 4”, a continuat acesta.

Anterior, premierul interimar a asigurat că Guvernul va face tot ce îi stă în putință pentru a nu închide din nou economia.

„În momentul în care România a trebuit să închidă economia în 2020, în martie, atunci a fost un moment în care am stat şi m-am gândit. Nu vedeam soluţii. A fost complicat, dar împreună am reuşit să trecem peste asta.

Acel șoc mi-a arătat că economia României poate să facă faţă, dar totuşi mi-am dat seama că dacă am repeta acea experiență, ar însemna un cost mult prea mare pentru noi toți. Vom face orice ca să nu mai închidem economia”, a mai afirmat Cîțu.

El a mai precizat că, astăzi, România este ţara cu cele mai rapide reveniri ale economiei din Uniunea Europeană, cu deficit în scădere şi venituri mai mari la buget.

O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienți în aceste companii și vom putea trece peste această perioadă„, a conchis președintele PNL.

Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit bilanțului oficial, vineri, 5 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.268 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Datele oficiale mai arată că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 483 decese dintre care 20 anterioare. În cursul zilei de ieri, 4 noiembrie, au fost raportate 489 de decese, dintre care 55 anterioare.

Citește și: COVID-19 în România. Aproape 500 de decese și peste 8000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Link util: INSP

Actualitate