Actualitate

Foștii militari scoși din armată la 40 de ani și-au găsit dreptatea! Se vor putea pensiona înainte de vârsta standard

armata romana uniforme militare

Camera Deputaților a votat astăzi proiectul de lege privind scăderea condițiilor de muncă din limita standard de pensionare al foștilor militari angajați și scoși din sistem la vârsta de 40 de ani.

Scris de 
 pe data 
6 mai, 2020

Proiectul a fost inițiat de deputatul PNL Florin Roma, însă în spatele acestei inițiative stau demersurile a două asociații reprezentative pentru militari: Liga Militarilor Profesioniști și AMVVD.

Din proiectele celor două asociații s-a ajuns la o formă comună a proiectului de lege, care astăzi a fost aprobată de Camera Deputaților ca for decizional. Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Acest demers a fost început de Liga militarilor profesioniști prin intermediul fostului ministru al apărării senatorul Fifor,apoi preluat de către AMVVD. Mulțumesc pentru implicare celor două asociatii militare care și-au dat mâna pentru îndreptarea discriminării create foștilor militari angajați disponibilizați la vârsta de 40 de ani, respectiv Liga militarilor profesioniști și AMVVD, respectiv Dan Albu, Marius Apostol, Cosma Dan”, se arată în mesajul lui Gabriel Hădărean, unul dintre liderii militarilor aflați în această situație.

Potrivit noii legi, foștii militari scoși din sistem nu vor mai fi nevoiți să aștepte vârsta standard pentru deschiderea dosarelor de pensionare, ci vor putea scădea anii aferenți grupelor de muncă din perioada în care și-au servit țara în Armata României.

În această situație se află aproximativ 500-600 de foști militari.

Actualitate