Proiectul a fost inițiat de deputatul PNL Florin Roma, însă în spatele acestei inițiative stau demersurile a două asociații reprezentative pentru militari: Liga Militarilor Profesioniști și AMVVD.

Din proiectele celor două asociații s-a ajuns la o formă comună a proiectului de lege, care astăzi a fost aprobată de Camera Deputaților ca for decizional. Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Acest demers a fost început de Liga militarilor profesioniști prin intermediul fostului ministru al apărării senatorul Fifor,apoi preluat de către AMVVD. Mulțumesc pentru implicare celor două asociatii militare care și-au dat mâna pentru îndreptarea discriminării create foștilor militari angajați disponibilizați la vârsta de 40 de ani, respectiv Liga militarilor profesioniști și AMVVD, respectiv Dan Albu, Marius Apostol, Cosma Dan”, se arată în mesajul lui Gabriel Hădărean, unul dintre liderii militarilor aflați în această situație.

Potrivit noii legi, foștii militari scoși din sistem nu vor mai fi nevoiți să aștepte vârsta standard pentru deschiderea dosarelor de pensionare, ci vor putea scădea anii aferenți grupelor de muncă din perioada în care și-au servit țara în Armata României.

În această situație se află aproximativ 500-600 de foști militari.

(Visited 10.790 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.