Imediat după incident și evacuarea echipajului, autoritățile contănțene au intervenit cu șase ambarcațiuni pentru a salva cât mai mult din animalele aflate la bordul navei.

Doar 32 din cele 14.600 de animale prinse în epavă au fost salvate și aduse la mal cu ajutorul ambarcațiunilor speciale ISU Doborgea, Garda de Coastă și Agenției Române pentru Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Din păcate, ziua de luni, 25 noiembrie, aduce în atenția opiniei publice imaginile cutremurătoare ale unui dezastru în urma căruia organizația Animals International a început o investigație.

Nava Queen Hind este și acum în mijlocul apelor, iar oile înecate au fost surprinse plutind în jurul ambarcațiunii.

Gabriel Păun, directorul pentru Europa a organizaţiei „Animal International“, spune, într-un comunicat de presă transmis luni, că o astfel de situaţie nu ar fi avut loc dacă România ar exporta carne, şi nu animale vii: „Această tragedie putea fi evitată dacă existau proceduri pentru astfel de situaţii de urgenţă şi, mai ales, dacă România ar exporta carne în loc de animale vii”.

Păun a descris şi scenele de groază cu animalele prinse în nava scufundată ca într-un sicriu de tablă: „Imaginile pe care le-am obţinut includ mii de animale prăbuşite în pereţii laterali ai vasului înainte ca acesta să intre sub apă şi animalele să se înece, urmate de filmări de astăzi dimineaţă cu animale moarte plutind pe apă.“

Atenție! Fotografiile și filmarea de mai jos pot avea un puternic impact emoțional

sursa foto: Animals International

(Visited 351 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.