Acesta a afirmat că România este într-o continuă ascensiune în ceea ce privește lupta anticorupție și că ar fi păcat să se întoarcă de unde a plecat în urmă cu 20 de ani.

„În ultimii 20 de ani ați obținut atât de multe în ceea ce privește independența justiției. S-au obținut multe lucruri de la aderare și datorită MCV. E ca și cum ați fi alergat la un maraton, iar acum sunteți la ultima sută de metri. Mesajul meu e să alergați în continuare, dar nu în direcția greșită!”, a declarat Timmermans în cadrul conferinței de presă de la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Vicepremierul a mai spus și că separarea puterilor în stat nu reprezintă o problemă în România și că totul este în regulă în ceea ce privește justiția și legile sale:

Părerea Comisiei Europene e că nu e nimic în neregulă cu justiția. Trebuie să existe respect pentru rolurile fiecăruia, pentru a crea o procedură de cooperare pentru a putea în cele din urmă să putem ridica MCV.”

De asemenea, Frans Timmermans a afirmat că justiția nu are a face cu politica și, de aceea, cele două tabere nu ar trebui să se amestece, chiar dacă el însuși face parte din familia socialiștilor europeni, ca și PSD-ul lui Dragnea.

„Dacă am vorbit despre DNA astăzi, a fost pentru că am vrut eu. Când am deschis subiectul, mi s-a spus ce se întâmplă, am luat act, cred că discuția va continua. Vreau să avem mai multă cooperare. Nu țin cont de familia politică din care fac parte, familia politică nu e importantă pentru mine, atunci când vorbesc despre justiție”, a declarat prim-vicepremierul CE.

Timmermans a răspuns cu drag întrebărilor jurnaliștilor prezenți, însă s-a scuzat în final, motivând glumeț că, dacă va mai întârzia, riscă să piardă avionul.

 

(Visited 124 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.