Umor

Funcționară din Primăria Constanța, prinsă că a lucrat peste program. A fost deschisă o anchetă internă!

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
6 septembrie, 2018

Agitație și zarvă mare în aceste zile pe holurile Primăriei Constanța, după ce o funcționară publică a fost prinsă că a stat peste program cel puțin 15 minute și nici măcar nu a rupt ușa în momentul în care s-a decis să plece.

Unde o s-ajungem dacă o ținem așa?! Sper să se facă dreptate în această situație jenantă, care, sincer, ne afectează pe toți. Eu cu ochii mei am văzut-o cum încă stătea la birou și își vedea de treabă, în timp ce noi ne strângeam lucrurile și ne pregăteam să plecăm. Și ea… Nimic. Nimic! Stătea acolo și lucra în continuare!“, ne-a spus, afectată, cu nod în gât și ochii plini de lacrimi, Getuța Penendpeipăr.

Surse din cadrul primăriei ne-au confirmat că ar fi vorba despre o doamnă de la Urbanism, Registrul Certificate, despre care colegii spun că ar fi nouă în instituție, fiind chiar venită de la Cluj.

Vin toate dărăpănatele de la Cluj ca să ne arate nouă cum se face treaba într-o primărie? Păi unii dintre noi suntem aici, pe tarlaua asta, de pe vremea lu’ Mihăieși! De ce n-a rămas la Cluj dacă are așa chef de muncă și vrea să facă treabă? A dreacu’ zdreanță!“, ne-a mărturisit, într-o pauză de țigară, funcționarul Nicoleta Traistăgrea.

În timp ce a fost inițiată o anchetă internă, pentru a fi stabilite faptele și împrejurările a ceea ce pare a fi unul dintre cele mai cutremurătoare cazuri de răspundere profesională din ultimii 20 de ani din cadrul Primăriei Constanța, am reușit să o găsim pe funcționara în cauză.

Marieta Sapășanț nu neagă acuzațiile, însă pare foarte surprinsă de cele aflate și susține că habar n-avea că situația a generat o criză morală în rândul colegilor. „Ideea este că aș mai fi stat, pentru că trebuia să termin verificarea unor documente, dar a trebuit să plec în cele din urmă, ca să-mi iau copilul de la karate. Dar apoi am lucrat de acasă“, spune Marieta. În timpul acestei declarații, o colegă a Marietei, care trăgea cu urechea, a leșinat.

Potrivit surselor, în perioada următoare, un corp de control va întocmi o listă cu toți funcționarii pe numele cărora au mai fost raportate sosiri la timp, stat peste program, pauze scurte sau chiar bună-dispoziție și chef de muncă. „Nu ne putem permite să ne facem de râs în halul ăsta, cu astfel de oameni!“, ar fi spus chiar primarul Decebal Făgădău.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate