Judecătorii instanţei supreme urmează să stabilească primul termen în dosar. Anterior, judecătorii au decis ca ancheta să fie finalizată până la data de 1 mai. Hotărârea a fost luată după ce părinţii lui Bogdan Gigină, poliţistul mort într-un accident în timp ce făcea parte din coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, au cerut urgentarea anchetei, transmite Mediafax.

În această cauză procurorii îl acuză pe Gabriel Oprea de ucidere din culpă.

Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni„, susţin procurorii, citați de Mediafax.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

După anunţul depunerii cererii de urgentare a dosarului, DNA a motivat durata lungă a anchetei, menţionând că unele acte au fost declasificate parţial în decembrie 2017, iar altele în 2018.

Procurorii DNA au clasat acuzaţiile în cazul fostului procuror general al României, Tiberiu Niţu, de abuz în serviciu privind folosirea coloanelor oficiale, precum şi în cazul fostului ministru Gabriel Oprea, pentru aceleaşi infracţiuni.

Mai multe informații și articol complet AICI

 

(Visited 163 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.