Lucrurile se amestecă apoi puţin. Guvernul vede ţara ca pe „grădina Maicii Domnului” şi „ţara nemuritorului Dracula”, „sălaş pentru ultimii lupi liberi din Europa”. Un moment ilustrat cu imaginea unui lup liber, dar dintr-o pădure din Norvegia.

Fotografia, realizată de un fotograf norvegian, poate fi cumpărată de pe site-ul Shutterstock cu un preţ care variază între 50 şi 169 euro, în funcţie de calitate.

Grâul din Rusia ilustrează momentul în care se vorbeşte despre „ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului”.

Imaginile pot fi cumpărate, de asemenea, de pe internet.

Clipul, care poartă pe el sigla Guvernului, se încheie cu mesajul „La mulţi ani România” – scris greşit. Cei care l-au realizat nu au pus virgulă înainte de numele ţării.

La începutul şedinţei solemne de Guvern de la Alba Iulia a fost prezentat un film de prezentare a României la sărbătorirea Centenarului.

Filmul are aproximativ patru minute şi prezintă România ca o „descriere dintr-o baladă profundă cât istoria, o expresie ca un colier cu nestemate” şi „grădina Maicii Domnului”.

„România este ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru, a izvoarelor limpezi precum cleştarul  (…), a pădurilor virgine, sălaj pentru ultimii lupi liberi din Europa şi pentru urşii carpatini (…) a oamenilor ce au traversat o istorie cu măreţe izbânzi, dar şi cu teribile încercări, România este ţara nemuritorului Dracula”, se afirmă în comentariul care însoţeşte clipul.

Sursa: Digi24.ro

 

(Visited 403 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.