Primarul Dumitru Timofte a ținut ca evenimentul să fie organizat în ambele localități ale comunei pentru ca toți cetățenii să se bucure de această zi. Festivitățile organizate de 1 Decembrie s-au desfășurat în oglindă atât în satul Dorobanțu, cât și în Nicolae Bălcescu, în cele două parcuri recent reabilitate de Primărie.

Startul sărbătorii a fost dat în Dorobanțu, acolo unde numeroasa asistență a asistat la intonarea imnului de stat, alocuțiunile oficialităților, slujbă religioasă, program artistic al elevilor, precum și defilarea gărzii de onoare și depunerea de coroane de flori.

Același program a fost urmat și în Parcul Primăriei din Nicolae Bălcescu, unde au asistat câteva sute de persoane.

Primarul Dumitru Timofte le-a transmis locuitorilor comunei Nicolae Bălcescu următorul mesaj:

„Ziua de 1 Decembrie este sărbătoarea poporului român, care ne amintește că România de astăzi este rodul jertfei și sacrificiilor înaintașilor noștri.

Unirea înfăptuită acum 101 de ani a fost posibilă pentru că românii au crezut în ea și și-au dorit să trăiască și să moară sub steagul unei singuri țări, România.

Însă, unirea nu este doar despre hotare, teritorii și tratate istorice, ci mai ales despre oameni, despre legătura dintre ei.

A fi român înseamnă a crede în valori, în democrație și libertate, înseamnă să lupți pentru binele aproapelui tău, iar această moștenire trebuie să o transmitem copiilor și nepoților noștri. Ei merită să trăiască în această țară frumoasă pe care să o numească „ACASĂ” pentru a duce mai departe spiritul românesc!

Adevărata Românie s-a clădit pe sânge și sacrificii, dar trăiește și visează la un viitor mai bun prin ochii și glasul pruncilor, prin vocea dascălilor și chemarea sfinților părinți!

Să nu uităm că suntem un popor binecuvântat de Dumnezeu, că trăim într-o țară democratică, iar mândria de a fi român ne obligă să fim uniți și cu credință!

La mulți ani români, la mulți ani dragi locuitori ai comunei Nicolae Bălcescu!”.

După festivitățile oficiale,  localnicii au fost așteptați la căminele culturale din cele două localități să asiste la un program artistic, cu dansuri, cântece și demonstrații sportive, susținut de copiii comunei. După care toată lumea a fost invitată la tradiționala iahnie cu cârnați.

(Visited 589 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.