Actualitate

GALERIE VIDEO. Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase. Nouă persoane au murit

Bilanț tragic în dimineața de vineri, 1 octombrie, la Constanța, în urma unui incendiu izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase. Mai multe ambulanțe și autospeciale pentru stingerea incediului au intervenit. Nouă din cele zece persoane internate la ATI au murit. ISU „Dobrogea” a activat Planul Roșu de urgență.

Scris de 
 pe data 
1 octombrie, 2021

ACTUALIZARE. 14.15 „Sunt șapte morți, nu nouă“, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode, la două ore și jumătate după anunțul oficial făcut de ISU Dobrogea. Reamintim că Inspectoratul pentru Situații de Urgență informase că 9 din cei 10 pacienți din ATI și-au pierdut viața.

Știre în curs de actualizare

Apelul a fost în jurul orei 9.48, iar noi am fost anuntați că la parterul Spitalului de Boli Infecțioase este un incendiu.“, a transmis ISU Dobrogea. Flăcările au izbucnit la Secția de Terapie Intensivă a spitalului, toate paturile secției fiind ocupate la acel moment.

Prefectura Constanța a informat că din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

„Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU. La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.“

ISU Dobrogea a cerut în sprijin la echipaje din Călărași și Ialomița. De la ISU Călărași au fost trimise în sprijin 7 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița s-a deplasat 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța.

A fost activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Incendiul a fost stins la 10.55. Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, 9 din cei 10 pacienți care era internați la ATI au murit în incendiu.

La ora 12.10, Stela Halichidis, managerul unității medicale, a declarat că în spital, înaintea izbucnirii incendiului, „totul era în regulă“.

„S-a întâmplat un necaz. Toate actele sunt în regulă, nu era nimic în neregulă. Aveam toate autorizațiile. Rețeaua a fost verificată., nu era nimic în funcțiune în afară de aparatura medicală.“

 

Actualitate