Eveniment

Gata cu Abidas și Puna … Percheziții la magazinele China Mall din Constanța

Scris de 
 pe data 
27 decembrie, 2023

Polițiștii constănțeni au făcut în această dimineață percheziții la magazinele China Mall în cadrul unui dosar penal cu prejudiciu de peste 6 milioane lei.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată.

Perchezițiile au loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei.

În fapt, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Constanța, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, în cadrul operațiunilor comerciale derulate cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății.

De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operațiunile în contabilitate.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Ilfov, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Constanța, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța

Actualitate