Educaţie

Gata cu atențiile și cadourile pentru profesori? Părinții pot reclama dacă li se cer bani

Sursă foto: gobankingrates.com

În multe școli din România se obișnuiește strângerea anumitor sume pentru achiziționarea unor cadouri destinate profesorilor, însă acest lucru s-ar putea schimba începând cu acest an școlar, întrucât atât elevii, cât și părinții, dar și profesorii pot reclama aceste acțiuni.

Scris de 
 pe data 
30 august, 2018

Această practică a cadourilor oferite dascălilor de sărbători, la sfârșit de an școlar, de Ziua Femeii sau cu alte ocazii este înrădăcinată în sistemul școlar românesc, părinții fiind nevoiți să achite sumele stabilite de alți părinți, cu gândul că ai lor copii vor fi tratați diferit dacă nu vor cotiza, apreciază portalinvatamant.ro.

Situația este cunoscută de Ministerul Educației, precum și de Inspectoratele școlare, dar și de ONG-uri, acestea din urmă, mai exact asociația „Initiativa pentru competitivitate”, propunându-și să schimbe ceva prin acest nou sistem de alertă, pentru a nu insufla celor mici valori greșite.

Inițiativa este susținută atât de Ministerul Educației, cât și de Inspectoratele Școlare, cu precizarea că fiecare director al unităților de învățământ trebuie să impună renunțarea la cadouri.

Ministerul Educației susținea, potrivit portalinvatamant.ro că sprijină inițiativa ONG-ului, precum și că aceasta se va demara începând cu anul școlar 2018 – 2019, când va fi comunicat și numărul de telefon la care se vor putea face reclamații.

 

Actualitate