Una dintre cele mai importante schimbari vizeaza varsta de pensionare a cadrelor didactice.

Conform noii metodologii:

In baza Deciziei Curtii Constitutionale nr. 387/2018, cadrele didactice titulare, femei, care indeplinesc conditiile prevazute la alin. (2) lit. a), precum si cadrele didactice femei care au avut calitatea de titular, reincadrate in functia de personal didactic, in anul scolar 2018-2019, cu conditia suspendarii pensiei pe durata incadrarii, care nu implinesc 65 de ani pana la data de 1 septembrie 2019, pot obta, in scris, fie pentru mentinerea in activitate ca titular pana la implinirea varstei de 65 de ani, fie pentru pensionarea incepand cu 1 septembrie 2019.

Optiunea se adreseaza, in scris, consiliului de administratie al unitatii de invatamant in perioada prevazuta in Calendar. Cadrele didactice titulare, femei, care opteaza pentru mentinerea in activitate ca titular pana la implinirea varstei de 65 de ani, beneficiaza de toate drepturile personalului didactic titular„.

De asemenea, conform Calendarului din Metodologie prezentat mai jos, puteti observa ca s-a revenit la pretransferuri prin consimtamant inaintea concursului de titularizare, care este programat pe data de 17 iulie.

Click AICI pentru a vedea calendarul din metodologie.

 

(Visited 1.416 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.