Consilierii municipiului Constanța au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local al gigacaloriei – format din prețul de producere a energiei termice și tarifele serviciilor de transport, distribuire și furnizare în sistem centralizat.

Așa cum am promis de la începutul mandatului, voi face tot ce pot ca prețul gicacaloriei pentru toți consumatorii să fie 250 de lei.“, a declarat primarul Făgădău.

Amintim că la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, prețul gigacaloriei crescuse de la 225 de lei, cât era până la momentul respectiv, la 275 de eli.

Un alt proiect anunțat în cadrul ședinței a fost aprobarea transformării RATC Constanța în CTBus.

Făgădău susține că le va propune primarilor din localitățile Năvodari, Cumpăna sau Valu lui Traian să devină asociate în companie, pentru a permite asigurarea de trasee pentru autobuze între Constanța și aceste localități.

Potrivit primarului, autobuzele CTBus vor avea bandă dedicată, mobilier urban modern, vor folosii sisiteme inteligente de plată și informare, stații noi și o rețea nouă iluminat public. Făgădău susține că perioada de execuție este de 24 de luni, în funcție de ordinul de începere.

 

(Visited 399 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.