Administraţie

Iarna aceasta, prețul gigacaloriei la Constanța va fi de 250 de lei

În cadrul ședinței de consiliul municipal de luni, 14 octombrie, primarul Decebal Făgădu a anunțat modificarea prețului gigacaloriei. Acesta va fi mai mic cu 25 de lei după majorarea aplicată la începutul anului.

Scris de 
 pe data 
14 octombrie, 2019

Consilierii municipiului Constanța au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local al gigacaloriei – format din prețul de producere a energiei termice și tarifele serviciilor de transport, distribuire și furnizare în sistem centralizat.

Așa cum am promis de la începutul mandatului, voi face tot ce pot ca prețul gicacaloriei pentru toți consumatorii să fie 250 de lei.“, a declarat primarul Făgădău.

Amintim că la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, prețul gigacaloriei crescuse de la 225 de lei, cât era până la momentul respectiv, la 275 de eli.

Un alt proiect anunțat în cadrul ședinței a fost aprobarea transformării RATC Constanța în CTBus.

Făgădău susține că le va propune primarilor din localitățile Năvodari, Cumpăna sau Valu lui Traian să devină asociate în companie, pentru a permite asigurarea de trasee pentru autobuze între Constanța și aceste localități.

Potrivit primarului, autobuzele CTBus vor avea bandă dedicată, mobilier urban modern, vor folosii sisiteme inteligente de plată și informare, stații noi și o rețea nouă iluminat public. Făgădău susține că perioada de execuție este de 24 de luni, în funcție de ordinul de începere.

 

Actualitate