Într-o țară în care copii și bătrâni mor pe holuri de spital din lipsa condițiilor și a tratamentelor, în țara în care milioane de români trăiesc în sărăcie lucie, în patria în care cei ce muncesc 12 ore pe zi sunt jupuiți de stat cu taxe și impozite, în România în care îți este frică să mergi seara pe stradă, pușcăriașii sunt răsplătiți cu mii de euro. Și pentru ce? Pentru că au violat, au furat, au ucis.

Teorema gândită de ministrul Toader este de o simplită tăioasă, dar revoltătoare. 5 euro pentru fiecare zi de pușcărie. Pedofili, criminali, hoți și tâlhari, toți vor fi răplătiți generos de statul român pentru că au avut decența să comită infracțiuni sub domnia legii lui Toader.

Și atunci, vă întreb, oare nu este mai rentabil în țara asta să fii criminal? În câte vieți, dintr-un salariu minim pe economie, veți reuși să strângeți 15.000 de euro?

Pentru 3 ani de închisoare, un tâlhar va primi la eliberare 5.400 euro, un criminal condamnat la 10 ani se va reîntâlni cu libertarea cu 18.000 euro în buzunare. Asta e soluția guvernării lui Dăncilă și Dragnea? Să umplem de bani criminalii, culmea, cu banii luați de la victime.

Este clar că PSD a venit la guvernare cu tema căsăpirii justiției ascunsă în căptușala de la haina lui Dragnea. Sub gogoșile electorale cu salarii, economie, alocații și spitale au mascat agenda ascunsă a scăpării din ghearele procurorilor a corupților din partid. Este lesne de înțeles de ce legile justiției sunt gândite doar prin prisma infractorilor, a celor care se află dincolo de linia legalității. Fiindcă cei care le-au conceput au astfel de probleme. În România zilelor noastre, legile justiției sunt făcute de condamnați, infractori și cercetați penal. Și atunci, de ce să ne mai mirăm că ministrul Toader umple de bani pușcăriașii?

(Visited 21.355 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.