În broșura intitulată “O sută de personalități bucureștene“, Ilie Năstase apare descris ca fiind un fost jucător profesionist de tenis de câmp. „A fost numărul 2 mondial de două ori“, se arată în textul broșurii.

Eroarea este nepermisă, în condițiile în care Ilie Năstase nu doar că a fost lider mondial, dar a fost chiar primul număr 1 ATP de când există ierarhia computerizată.

Broșura cu greșeli a fost împărţită turiștilor străini veniți în România, weekend-ul trecut, la Arcul de Triumf, deschis spre vizitare publicului, informează digi24.ro

Printre personalităţile omagiate de broşura ce are pe copertă sigla Primăriei Capitalei se numără Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Nicolae Bălcescu, Dinu Lipatti, Henri Coandă şi „medicul, scriitorul şi omul politic” Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD.

Născut în inima Capitalei, în zona Cotroceni, Ilie Năstase ia în serios varianta de a se muta la malul mării, orașul iubitei sale – Ioana Simion:

„Poate cei de la Primarie cred ca a fi numarul 2 e maximum! Era mai nasol daca ma prezentau invers: adica sa fi fost doar numarul 2, iar ei sa ma prezinte ca fost numar 1. Mai multe n-am ce sa spun. Eu nu ma supar, ei trebuie sa se supere, pentru ca fac astfel de greșeli.

Mă mut în Constanța. Îmi schimb «buletinul», serios! Poate și candidez la Primărie. Uite, chiar acum plec spre Constanța. Să văd cum mă primesc oamenii de acolo și o să văd ce decizie voi lua. De 10 ani, am apartament lângă hotelul Rex din Mamaia. Constanța ar deveni primul oraș din lume cu doi foști număr 1 mondial. Acum, am fi doi foști numărul 2 (n.r. – și Halep a fost pe locul secund WTA, iar acum este pe 3)“, a declarat Ilie Năstase pentru libertatea.ro

Articol complet AICI.

 

(Visited 621 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.