Timp Liber

Imagini din filmul Netflix, What Happened to Monday, filmat și la Constanța. VIDEO

Cadru din trailer-ul filmului, ce are Portul Constanța în planul îndepărtat.

Producția cinematografică a Netflix, ce a fost filmată în mai multe locații din România, printre care și Constanța, este acum disponibilă pe platforma online.

Scris de 
 pe data 
10 decembrie, 2018

Realizat în colaborare cu compania Castel Films, „What Happened to Monday” a fost filmat în locuri precum Centrul vechi, Biblioteca Națională din București, Muzeul de Istorie, Biserica Italiană de pe Bulevardul Magheru, Casa Radio, Centrul Vechi din Constanța sau Portul Constanța.

Filmările de la Constanța au durat 10 zile și s-au desfășurat în luna septembrie a anului 2015.

A fost o aventură. Mulţumim oraşului pentru că ne-a lăsat să filmăm în aceste locuri fantastice, mulţumim sutelor de figuranţi care au fost la datorie în fiecare zi ajutându-ne să creăm lumea în jurul celor 7 surori“, scria pe contul său de Instagram Noomi Rapace.

Actriţa suedeză interpretează 8 personaje în film: cele 7 surori care poartă numele zilelor săptămânii, plus personajul-alias Karen Settman în pielea căruia intră toate cele 7 surori pentru a nu fi identificate.

Alături de un alt actor de renume mondial, Willem Dafoe, Noomi Rapace a filmat la Constanța mai multe scene din producția cinematografică. De asemenea, la București a filmat și actrița Glenn Close, care joacă în film rolul antagonistului principal.

Filmul este o distopie care are loc într-un viitor sumbru în care planeta devine suprapopulată, iar părinții sunt obligați să aibă un singur copil. O mămică, însă, naște șapte fetițe, iar pentru ca acestea să nu fie confiscate sunt numite după zilele săptămâni (Luni, Marți, Miercuri etc) și au voie să iasă din casă doar în ziua care le poartă numele.

 

Actualitate