Primarul Decebal Făgădău a reușit într-o singură săptămână ce nu a reușit nici măcar Mazăre în zece ani de mandat. Totul a început într-o dimineață banală, când nu prea avea ce face și a simțit un imbold gospodăresc fără precedent: s-a pus să reconstruiască Cazinoul.

Apelând la cei mai renumiți meșteri din toate localitățile județului, edilul Constanței a înfăptuit, probabil, una dintre cele mai mari minuni inginerești din ultimii …16415 ani. Cum a făcut-o este încă învăluit în mister, cert este însă că noul Cazino există, pentru că avem ca dovadă două poze care fac cât 2.000 de cuvinte.

Pentru că vechiul Cazino cade bucățică cu bucățică, primarul a decis că este o cauză pierdută și că mai bine face unul nou, dacă e.

N-avea rost, mă înțelegeți? Adică să te pui, să bagi o groază de bani într-o clădire dărăpănată și pretențioasă, cu toți păreriștii cu diplomă de arhitect care spun că trebuie așa și pe dincolo, mai bine îl faci tu frumos, cum ai văzut pe afară, că tot ne place cu Europa…“, spune Făgădău.

Noul Cazino, aflat acum într-un loc secret, este făcut din bucăți prefabricate, din material ușor, 80% polistiren și fibră de carbon și a ajuns în Constanța în două containere din China. Întrebat dacă nu cumva aceste materiale sunt îndoielnice și mult prea ieftine, Făgădău a spus că a folosit deja cu succes tehnologia chinezească la Podul de la Butelii și cartierul Henri Coandă.

Clădirea este mai mare decât precedenta și va da foarte bine în fundalul pozelor de nuntă. Cu toate acestea, constănțenii mai au de așteptat până când vor putea să admire de aproape noul Cazino, deoarece Făgădău plănuiește să facă marea inaugurare, cum multă bere și mici, chiar în anul electoral. Până atunci speră ca cel vechi să cadă odată, că s-a săturat!

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 556 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.