Actualitate

Impostorii din spatele veteranilor: fraude și trafic de influență, vacanțe și excursii plătite din donațiile militarilor

Foto arhivă Digi24

Ce se întâmplă oare când în spatele militarilor veterani se adună o gașcă de impostori, porniți pentru a stoarce de bani o asociație care în realitatea ar trebui să le apere drepturile și să-i ajute?

Scris de 
 pe data 
15 aprilie, 2019

Ce se întâmplă oare când în față este scos un biet plutonier rănit cocoțat doar cu numele de președinte, pentru ca din spate să conducă și să tragă sforile alți indivizi?

Ce se întâmplă oare când din conturile asociației zboară sute de mii de lei pe ciolhanuri, vacanțe, plimbări prin țară denumite pompos deplasări de serviciu? Când un grup de șmecheri bate țara în lung și în lat, cazându-se la hoteluri scumpe, mâncând doar prin restaurante, în numele militarilor veterani?

Ce se întâmplă când donații uriașe nu mai intră în contul asociației ci se duc direct în buzunarele anumitor indivizi?

Ce se întâmplă când la adăpostul titulaturii de veteran, se fraudează concursuri de angajare în armată și se trafichează avansările în grad mai ceva ca bișnițarii de țigări din piețe?

Ce se întâmplă când amantele și iubitele botoxate sunt purtate la recepții oficiale și evenimente de gală, în timp ce adevărații militari veterani sunt lăsați acasă?

Oare cum e să aduci în conducere oameni fără nicio legătură cu armata, în timp ce eroii sunt folosiți doar pentru poze și postări pe Facebook?

De ce tu, ca președinte, când vezi că te părăsesc adevărații militari veterani, în loc să le înțelegi nemulțumirile lor, te apuci să îi vânezi și să îi umilești public deși, la fel ca și tine, au plătit cu sânge meseria de militar? Crezi tu oare că ești mai presus de camarazii tăi și ai dreptul să îți bați joc de ei doar pentru că așa îți dictează limbricii de pe lângă tine?

Din păcate, în spatele militarilor veterani se adună ca muștele profitorii și impostorii. Ei se cunosc foarte bine și sunt iubiți doar de conducătorii slabi care nu își pot asuma drumul cel drept și greu.

În perioada următoare, vom reveni cu articole și dovezi care vor arăta cum sunt fraudate concursuri de angajare prin trafic de influență, cum dispar bani din donații și cotizații și cum se fac presiuni pentru ca anumite personaje să fie înaintate în grad. Din păcate, sunt multe aspecte ce țin de încălcarea legii, spre disperarea unui „prieten” care credea că el dă socoteală doar în fața lui Dumnezeu, nu și a legii.

Vom reveni!

 

 

Actualitate