În urma apariției acestei povești, redacția Constanta de Azi a trimis o solicitare scrisă Biroului de Presă al MApN, cerând să ne confirme în mod oficial veridicitatea celor relatate de acesta, dacă a fost ofițer în cadrul MApN, dacă și în ce împrejurări a fost rănit în misiune, precum și condițiile în care a fost trecut în rezervă și valoarea pensiei pe care o încasează.

În urma acestei solicitări, MApN a răspuns:

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

 Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere. În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii. 

De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care  acordă compensaţii financiare –  (situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa:http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate. Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

În mod normal, MApN ar trebui să se îndrepte împotriva impostorului Miklos Tolnai, care a adus atingere Armatei Române printr-o poveste inventată, doar pentru a impresiona publicul.

 

(Visited 9.416 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.