Sun zone în Constanța unde este foarte aglomerat. Mașinile stau parcate pe trotuare, în stații de autobuz sau pe spațiul verde, în timp ce parcările dintre blocuri sunt goale, dar blocate cu dispozitive metalice de către locatarii care au rezervat locurile. Aceștia ar trebui să știe însă că sunt pasibili oricând de amendă, orice șofer având voie să parcheze pe acel loc în intervalul 08-17, de luni până vineri.

Astfel, foarte important, pentru parcările rezidențiale, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc.

Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

Cei care nu vor respecta prevederile Regulamentului, sunt pasibili de amendă. Astfel, ocuparea unui loc de parcare fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, neexpunerea la loc vizibil de către șoferi în parbrizul mașinii a tichetului de parcare, utilizarea fără drept a locurilor de parcare rezervate, nerespectarea programului instituit pentru parcările de reședință, refuzul de a elibera un loc de parcare rezervat la solicitarea titularului autorizației, toate acestea se pedepsesc cu amendă de la 600 la 1000 lei.

Potrivit unei adrese a Poliției Locale Constanța, autoritățile publice desfășoară activități pentru a demonta aceste dispozitive metalice, astfel încât constănțenii să nu mai poată bloca locurile de parcare pentru care, ce-i drept, plătesc. La fel de adevărat, dacă după ora 17 acești șoferi își găsesc locurile de parcare blocate, ei pot face reclamație la nr de telefon 0241/484205 sau 0799.606142 (whatsapp) și un echipaj de la Poliția Locală se va deplasa imediat pentru a-l sancționa pe respectivul conducător auto. Într-o singură lună, polițiștii locali au acordat 130 de amenzi pentru asemenea fapte.

Regula este valabilă însă și invers. Dacă îți blochezi locul de parcare după ce pleci de acasă, riști aceeași sancțiune, între 600 și 1000 lei.

 

(Visited 37.281 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.