Actualitate Timp Liber

În ce condiții se vor putea desfășura nunțile în 2021. Organizatorii propun testarea tuturor invitaților

sursa foto: www.ocphotography.ro

După ce premierul Florin Cîțu a declarat că se discută despre o revenire la normalitate pentru evenimentele de familie, precum nunțile și botezurile, după 1 iunie, organizatorii de evenimente propun ca numărul de invitați să fie stabilit în funcție de spațiul pus la dispoziție și testarea tuturor invitaților.

Scris de 
 pe data 
6 aprilie, 2021

Șapte din zece nunți planificate în 2020 au fost anulate sau amânate. Cei mai mulți tineri își doresc în continuare să își organizeze evenimentele în 2021 sau în 2022. În acest context, Asociația Furnizorilor din Industria Nunților (AFIN) propune testarea tuturor invitaților înainte de a întră în restaurante.

70 la sută din cuplurile care au vrut să se căsătorească în ultimul an și-au amânat nunțile. Ceilalți au făcut ceremonii restrânse, acasă, cu familia. Industria nunților a funcționat în ultimele 12 luni la 5% din capacitate.

Sunt trei scenarii propuse Guvernului pentru organizarea evenimentelor, verde, galben și roșu, în funcție de situația epidemiologică.

Alin Caraman, președinte AFIN, pentru Digi 24: Dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste.

Organizatorii de evenimente propun că numărul de invitați să fie stabilit în funcție de spațiul pus la dispoziție.

Avem în jur de 100 de nunți, spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanță o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese, ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele.

De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie, dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%.“, a declara Adina Dănescu, patron de săli de evenimente, citată de Digi 24.

Actualitate