Actualitate

În spiritul „familiei tradiţionale“. Deputatul AUR Dumitru Focşa şi-a bătut soţia în faţa fiicei lor, care este minoră

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală, după ce deputatul AUR de Constanţa Dumitru Viorel Focşa şi-a bătut soţia, în noaptea de miercuri spre joi. Întreaga scenă s-ar fi petrecut sub privirile fiicei lor, care este minoră.

Scris de 
 pe data 
5 ianuarie, 2023

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ) poliţişti din comuna Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, joi, în jurul orei 2.00, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la domiciliul comun din localitate.

„Poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital.

Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu. În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie“, a transmis IPJ Constanţa.

IPJ Constanţa a precizat că a fost solicitată intervenţia unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanţa, având în vedere că la incident a asistat şi o minoră.

Partidul AUR a confirmat pentru Agerpres că bărbatul care și-a bătut soția este deputatul său de Constanța, Dumitru Viorel Focşa. AUR a transmis că a fost demarată şi o anchetă internă în cadrul formaţiunii politice.

„Referitor la incidentul în care ar fi fost implicat un deputat de Constanţa al Alianţei pentru Unirea Românilor, vă transmitem următoarea poziţie oficială a partidului: Suntem ferm împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autorităţile sunt obligate să cerceteze şi să soluţioneze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă şi va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcţie de gravitatea faptelor, sancţiunile pot merge până la pierderea tuturor funcţiilor în cadrul partidului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AUR.

Amintim că în luna mai a anului trecut, Dumitru Viorel Focșa l-a amenințat cu bătaia pe deputatul PSD Alfred Simonis pe holurile Parlamentului. „Vezi să nu te pocnesc acum!”, i-a strigat parlamentarul AUR.

Actualitate