Astfel, România înregistrează cel mai mare număr de decese din cauza COVID din acest an și spulberă recordul negativ de internați în stare gravă la ATI.

Cu toate acestea, premierul României Florin Cîțu, într-un asiduu turneu populist și de pripășire a imaginii sale publice, ține agenda zile vorbind despre ridicarea restricțiilor de la 1 iunie și despre faptul că pașaportul de vaccinare, atât de mult așteptat de UE, va fi folosit în țara noastră pe post de hârtie igienică.

În condițiile în care autoritățile sanitare române nu pot avea o predictibilitate a evoluției pandemiei de la o săptămână la alta, premierul dă asigurări că de la 1 iunie putem arunca măștile la gunoi și vom putea face hore în autobuze. Pe ce se bazează? Are date științifice în acest sens, în timp ce medicii avertizează că sistemul de sănătate este în pragul colapsului? Bineînțeles că nu. Singura fundamentare a discursului pro-șoșoist al lui Cîțu este disperare cu care încearcă să devină popular, mai ales în contextul în care în toamnă în PNL vor fi alegeri.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că la pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.