După furtul de motorină, a apărut un nou scandal diplomatic între Guvernul Federal al SUA și România ca urmare a unui alt incident petrecut zilele trecute în baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Peste 200 de soldați americani au ieșit, marți dimineață, cu chiloții în vine din toalete unității după ce toată hârtia igienică a fost furată peste noapte. Yankeii urlau în gura mare: „Betrayal, betrayal!” (n.r. – Trădare, trădare!) și îi acuzau pe români că le-au furat hârtia igienică.

Col. de infantierie din Divizia Texas, James Pufina, spune că acest gest este un act de trădare din partea camarazilor români: „Închidem ochii când ne fură motorina din rezervoare, ne scot tot cuprul din motoare de am ajuns să bobinăm aviaonele F-21 cu nailon, i-am iertat când au golit într-o noapte tot inoxul din popotă, dar să ne fure hârtia igienică este inacceptabil! Nu putem merge la război cu rahatul la fund. Avem demnitatea noastră, what the fuck! Suntem the fucking US Army for fuck’s sake!”.

Din primele cercetări, se pare că hârtia igienică, în valoare de 1,4 milioane de dolari, a fost sustrasă prin intermediul unei rețele românești de interlopi locali din Kogălniceanu, denumită „Cufuroșii”. Hârtia igienică, în 4 straturi, a fost comercializată apoi în tot sud-estul Europei.

„Facem cercetări după ce Guvernul SUA a depus o plângere oficială. Se pare că soldații americani au rămas neigienizați corespunzător în partea dorsală după ce elemente criminale au sustras materialul igienico-sanitar necesar în ștergerea materialelor rezultate prin procesul biologic de defecație.

Apreciem ingieniozitatea infracțională a conaționalilor noștri români care au reușit să sustragă inclusiv hârtia igienică aflată la momentul respectiv în mâinile soldaților americani, aceștia ștergându-se practic, involuntar, cu palma”, a menționat procurorul DIICOT, Eugeniu Dorsălescu.

(Visited 6.685 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.