NATO și US Army au moblizat, în ultimii ani, forțe impresionate de militari în baza de la Mihail Kogălniceanu pe fondul atitudinii tot mai agresive a Rusiei în zonă. Soldații americani veniți să apere flancul estic al Alianței au constatat însă că nu rusul era pericolul nr.1 pentru ei, ci românul care noapte de noapte îi fura motorina din rezervoare.

Guvernul federal al SUA a depus o plângere oficială către autoritățile române după ce în ultimii ani, românii au furat carburant din baza militară de la Kogălniceanu în valoare de peste 2 milioane de dolari.

În urma plângerii formulare de americani, DIICOT a declanșat o anchetă, iar miercuri dimineață suspecții au fost ridicați de mascați.

Șase percheziții domiciliare au avut loc, miercuri dimineață, într-un dosar vizând activitatea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Militarii americani se antrenau în timp ce românii le goleau rezervoarele

Procurorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2017, în România, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care timp de patru ani ar fi sustras combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate în Constanța, informează digi24.ro

Membrii grupării aveau roluri bine stabilite, potrivit sursei citate.

DIICOT precizează că, la diferite intervale de timp, ei au furat cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Prejudiciul reclamat de persoana vătămată, în acest caz guvernul federal al SUA,  este de aproximativ 2.000.000 dolari.

La sediul DIICOT au fost aduse șapte persoane care vor fi audiate.

CITEȘTE ȘI: Avion militar rusesc, interceptat de piloții de la Kogălniceanu

(Visited 8.865 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.