Micuțul Sergiu Mascarpone (3 ani) a fost acoperit cu succes de patru straturi de cremă pentru protecție solară înainte ca familia să petreacă o zi de relaxare pe plaja Modern.

Ca să fim siguri“, spune Vicențiu, tatăl lui Sergiu, care mai apoi l-a acoperit pe cel mic și cu o pălărie de soare, ochelari de protecție, mâneci lungi, plasă anti-țânțari și o mască de sudură. Straturile de cremă au făcut dificilă introducerea lui Sergiu în mașină, copilul fiind extrem de alunecos.

Pelea meu ale gust lău“, a spus micuțul Sergiu după ce și-a lins piciorușul pe care l-a scos dintr-o cizmuliță din cauciuc la doar câteva momente după ce a fost pus în scăunelul special din mașină, protejat cu o cușcă din metal.

Soarele este doar unul dintre numeroasele fenomene naturale ce așteaptă momentul perfect pentru a distruge viața unui copil pentru totdeauna“, explică specialistul în baby-safety, Lilian Scăriță. „Există mulți pași simpli pe care un părinte îi poate face ca să-și protejeze copilul, dar cei care se simt copleșiți de lumea înconjurătoare extrem de periculoasă pentru cel mic și neajutorat, pot aplica pe pielea copilului câte straturi de protecție solară doresc, doar pentru a-și crea acel sentiment de siguranță în fața unei lumi încărcată de pericole și riscuri pe care nu vor putea niciodată să le controleze.

Bunicii lui Sergiu, care au descoperit de curând internetul și îi trimit fiului lor link-uri cu zeci de articole despre cum Sergiu ar putea să se rănească de la o băltoacă sau magneți de frigider, au fost foarte reținuți în privința transportării pe plajă a nepoțelului. „Are oasele atât de fragile mai ales și cu lipsa asta masivă de vitamina D. Pur și simplu sunt inconștienți“, susține bunica Geta.

Odată ajuns pe plajă, Sergiu a fost echipat și cu o bandă reflectorizantă, un sistem de localizare prin GPS și o lesă. „Statul pe plajă era ceva frumos și relaxant“, spune mama lui Sergiu, privind în gol. „Acum a devenit așa o chestie…“, a continuat epuizată, căzând cu fața în nisip, fără să-și mai termine propoziția.

 

(Visited 1.029 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.