Primăria Capitalei va discuta, la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), proiectul de rectificare bugetară, prin care Catedrala Mântuirii Neamului va primi încă 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Până în prezent, în 2018, Catedrala Mântuirii a primit de la municipalitate 35 de milioane de lei, iar dacă proiectul va fi votat, edificiul va fi primit 45 de milioane.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită la finele lunii noiembrie de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, eveniment la care au participat mai mulţi ierarhi români şi străini. Aproximativ 20.000 de bucureşteni şi peste 30.000 de pelerini din toată ţara au venit la sfinţire.

În total, statul român a alocat pentru construirea Catedralei Neamului, doar până la acest moment, aproximativ 120 milioane de euro. În acest timp, Ministerul Sănătății nu a inaugurat nici măcar un salon renovat, nu zicem de unul construit de la zero. În acest timp, pacienții de cancer din județul Constanța nu au acces nici măcar la elementara radioterapie, nu mai spunem de tratamente performante.

În timp ce Catedrala mai înghite câteva milioane de euro, doi părinți se roagă pe patul de spital al copilului lor, de doar 6 anișori, ca bunăvoința românilor să fie într-atât de generoasă încât să strângă banii de operație pentru Vlăduț pentru a-l putea duce în Israel, fiindcă în România nu există spitale cu aparatura necesară, nu există doctori în pregătirea cărora statul să fi investit.

În timp ce PSD mai ridică din banii poporului o turlă de aur, sute de români se sting în brațele familiilor neputincioase fiindcă viața lor nu se află pe lista de priorități a României.

România a pierdut 64 de tineri în incendiul de la Colectiv, mai bine de jumătate murind din cauză că statul român nu era pregătit în niciun fel să asigure ajutor de urgență pacienților arși.

La doi ani de atunci, România este și mai prost pregătită, lucru recunoscut chiar de guvernanți. Însă, de atunci și până acum, România a băgat 120 milioane de euro în pereții unei Catedrale, ce nu face decât să consfințească megalomania unui popor prost și muribund.

 

(Visited 312 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.