Educaţie

Încep probele examenului de titularizare 2018

Aproximativ 31.000 de cadre didactice au depus cereri de înscriere pentru susținerea examenului de titularizare din acest an, probele orale și inspecțiile de clasă urmând a se desfășura în perioada umătoare, proba scrisă fiind stabilită pentru 11 iulie.

Scris de 
 pe data 
10 mai, 2018

La solicitarea Mediafax, Ministerul Educaţiei Naționale (MEN) a comunicat că aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris pentru susținerea probei de titularizare, 4.500 fiind absolvenţi ai promoţiei curente.

Potrivit MEN, există, în acest moment, 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, atât în mediul urban (3.300),  cât şi în mediul rural (1.140).

Înscrierile s-au desfîșurat în perioada 20 aprilie – 3 mai, iar între 4-9 mai 2018 a avut loc etapa de verificare a dosarelor şi de validare a fişelor de înscriere, urmând ca în perioada următoare să fie susținute inspecțiile și examenele, rezultatele inițiale fiind comunicate pe 17 iulie, iar cele finale (calculate în urma contestațiilor) pe 24 iulie.

Potrivit metodologie, candidaţii care doresc să obțină un post de profesor titular, trebuie să obţină cel puțin nota şapte (atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului), cei cu note mai mici de șapte, dar nu mai mici de cinci, putând să obțină doar posturi de suplinitori.

De asemenea, potrivit metodologiei MEN, un candidat are dreptul de a se înscrie la concurs în mai multe județe, repartizarea pe posturi făcându-se ulterior într-o ședință publică în ordina notelor obținute la examen.

Anul trecut, doar 47% dintre candidați au reușit să obțină note peste șapte sau egale cu șapte la acest examen.

 

Actualitate