Un polițist de la rutier l-a ajutat pe un individ beat și fără permis, care provocase un accident rutier grav, să scape basma curată. Omul legii l-a sfătuit pe șofer să găsească o rudă de încredere care să-și asume responsabilitatea producerii accidentului. Ba mai mult, polițistul l-a dus cu mașina MAI pe acesta acasă la un văr și împreună l-au convins să declare că el se afla la volan.

Doar că la trei luni de la această faptă, același șofer, tot fără permis și beat, a produs un nou accident. De data aceasta, doi copii de 8 și 9 ani, care se jucau pe trotuar, au fost omorâte pe loc.

 

Pe 20.06.2016, în jurul orei 4 dimineaţa, Ivanciu Corcioveiu, deşi nu deţinea permis de conducere şi consumase băuturi alcoolice, a condus un autoturism, marca BMW X1, pe DJ 253, pe raza şi în apropierea localităţii Viile, judeţul Galaţi, în care se mai aflau două fete. Pe fondul vitezei excesive, a derapat într-o curbă, răsturnându-se într-un şanţ colector. În urma accidentului de circulaţie, toţi cei trei ocupanţi ai autoturismului au suferit diverse răni, iar individul a fugit de la locul accidentulu.

În aceeaşi zi, şoferul fără permis a încercat să o determine prin ameninţare pe una dintre fete care se găsea în maşină în momentul accidentului. Poliţistul care trebuia să se ocupe de caz, Silviu Daniel Stan, l-a ajutat pe acesta, sugerându-i să identifice o altă persoană care să pretindă că ar fi condus autoturismul. De asemenea, conform procurorilor, poliţistul l-a transportat pe Corcioveiu cu autospeciala MAI din dotarea postului de Poliţie Măstăcani, spre locuinţa lui Costel Vieru, vărul lui Corcioveiu, din satul Chiraftei, acesta din urmă declarând ulterior în mod mincinos poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Bujor că el condusese autoturismul la momentul producerii accidentului, dezvăluie adevarul.ro.

Totodată, polițistul a distrus probele care l-ar fi inculpat pe șofer, lucru constatat ulterior de procurări.

La nici trei luni după această ispravă, scăpat basma curată de polițiști, Ivanciu Corcioveiu a produs un nou accident rutier, de data aceasta cu consecințe tragice. Pe 6 septembrie 2016, individul a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea fără permis şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului. Doi dintre copii, de opt, respectiv nouă ani, au fost ucişi pe loc, iar șoferul a fugit de la locul accidentului. A fost prins după o săptămână, în Italia.

Zilele trecute, Judecătoria Galaţi l-a condamnat pe Ivanciu Corcioveiu la 9 ani şi 5 luni de închisoare pentru conducere fără permis, fugă de la locul accidentului şi influenţarea declaraţiilor, urmând să primească și sentința pentru cel de-al doilea accident soldat cu moartea celor doi copii.

Poliţistul de la care a pornit totul, Silviu Daniel Stan, a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Decizia instanţei nu este definitivă.

 

(Visited 1.338 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.