Actualitate

Infractorii condamnați pentru corupție primesc, de la PSD și ALDE, dreptul a înființa societăți comerciale

Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat marți un raport de admitere pentru inițiativa social-democratului Cătălin Rădulescu, potrivit căreia infractorii condamnați definitiv pentru corupție vor putea înființa societăți comerciale.

Scris de 
 pe data 
4 decembrie, 2018

Inițiativa, care modifică legea 31/1990 privind societățile, a fost respinsă de Senat și a primit luna trecută raport de respingere și din partea comisiilor Camerei Deputaților, dar decizia a fost răsturnată în ședința de marți a deputaților juriști.

Potrivit proiectului inițiat de Cătălin Rădulescu:

Art. 6 alin. (2): Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege.

Raportul Comisiei juridice va trebui aprobat și de Comisia pentru politici economice a Camerei, înainte ca inițiativa să poată fi supusă votului final în plenul Camerei Deputaților, care este forul decizional.

Social-democratul Cătălin Rădulescu, poreclit ”deputatul mitralieră” și condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, este unul dintre parlamentarii PSD cu cele mai multe inițiative legislative anti-justiție.

Una dintre acestea a fost adoptată pe 10 iulie, de Senat, și prevede prescrierea faptelor de incompatibilitate și conflict de interese după 3 ani.

Articol complet, AICI

 

Actualitate