Un militar român aflat în misiune în Afganistan a fost nevoit să apeleze la camarazii din Liga Militarilor Profesioniști pentru a-i ajuta fetița de doar 3 luni, grav bolnavă, plimbată zile întregi prin spitale și trimisă acasă de medici cu un sirop de tuse. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a intervenit prompt și a luat personal legătura cu soția militarului.

Cap. Sandu Constantin Marian a plecat în misiune în Afganistan, lăsând acasă soția și o fetiță de 3 luni, foarte grav bolnavă de plămâni. Zilele trecute, starea fetiței s-a agravat, motiv pentru care mama ei a mers cu micuța la mai multe spitale din Capitală pentru a primi ajutor de specialitate. Însă, după cum știm cu toții cum e sistemul de sănătate românesc, sistem în care ești lăsat să mori cu zile, după câteva zile plimbată de la un spital la altul, soția lui Marian a fost trimisă acasă cu fetița, în Morărești, județul Argeș,  având ca tratament un sirop. Asta deși bebelușul slăbise aproape 2,5 kg în doar o săptămână.

Disperat că nimeni nu îi ajută copilul bolnav, caporalul Sandu Marian l-a contactat pe președintele Ligii Militarilor Profesioniști, Dan Albu, rugându-l să acorde sprijin familiei sale. Acesta l-a contactat mai departe direct pe ministrul Apărării, Mihai Fifor, care a sunat-o în această noapte pe soția camaradului din Afganistan.

„Personal am apelat imediat la sprijinul domnului Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale. Un simplu SMS. Reactia ministrului a fost una admirabila: desi abia coborase din avionul care il aducea din Germania, unde a efectuat o vizita oficiala, domnul Fifor a sunat-o, la oră târzie pe soția colegului nostru. S-a interesat de starea fetitei si a promis sprijin in cursul zilelor urmatoare”, a scris președintele LMP, Dan Albu, pe pagina de facebook a Ligii.

Ministrul Fifor a luat deja legătura cu Ministerul Sănătății și, cel mai probabil, în cursul zilei de sâmbătă, fetița va fi transportată pentru investigații militare la o unitate medicală din București.

(Visited 1.829 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.