În dimineața zilei de duminică, 24 noiembrie, nava Queen Hind încărcată cu 14.600 de oi s-a înclinat atât de periculos în șenalul navigabil al portului Midia încât comandantul a cerut abandonul navei. Un membru al echipajului a căzut peste bord, însă a fost salvat. Echipajul a fost adus în siguranță la mal.

După incident, autoritățile au intervenit cu șase ambarcațiuni pentru a salva cât mai mult din animalele aflate la bordul navei.

ISU Dobrogea a informat că a fost întrunită ședința comitetului județean pentru situații de urgență pentru a se stabili pentru evacuarea animalelor vii și, ulterior, pe cele decedate.

Pe lângă cele două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și un bombardier al ISU Dobrogea, autoritățile au mai adus nava Hercule și două șalupe ale Agenției Române pentru Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Planul ar fi acela de a reuși să reducă unghiul de înclinare al navei, pentru a se reuși remorcarea la cheu. ISU Constanța a mai transmis că au fost întinse două rânduri de baraje antipoluante și unul de forță.

Amintim că, la momentul accidentului, nava pleca din port, având ca destinație Libia.

În Portul Midia, la cheul de nord, o navă sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte.

Un membru de echipaj a căzut peste bord, acesta fiind salvat, în prezent i se acordă îngrijiri medicale.

Restul echipajului de pe navă a fost adus în siguranță la mal. Facem mențiunea că manevrele în port nu au fost afectate.“, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

 

(Visited 253 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.