Isterie în cancelaria unei școli generale din Constanța unde o învățătoare a fost pedepsită de colegele ei, fiind pusă să stea în genunchi pe coji de nuci după ce inițial au aruncat în ea cu buchete groase de flori, apa de la flori, cretă, agrafe, un nasture, pixuri, două manuale, niște șnițele și cerneală. Pedeapsa a fost aplicată în momentul în care celelalte învățătoare au aflat că Margareta Nastiticiăr (37 de ani) nu le-a cerut părinților niciun cadou pentru prima zi de școală, ba chiar le-a refuzat pe cele scumpe pe care unii dintre aceștia au insistat să i le cumpere.

Sunt în învățământ de 25 de ani și așa ceva nu mi-a fost dat să aud! Cum să faci așa ceva? Cum să… Vă rog să-mi dați o pastilă de cap pentru că simt că leșin!“, ne-a declarat, isterizată, una dintre colegele doamnei Margareta.

Învățătoarea acuzată de refuzul cadourilor s-a mulțumit doar cu buchetele de flori, spunând că adevăratele daruri sunt satisfacțiile pe care le primești din partea copiilor cu rezultate bune la învățătură. „Ce nenorocită! Cine se crede? Eu de anul trecut am vrut să-i bag sugativă folosită în ochi, dar am zis că poate-i vine mintea la cap. Cum își permite ea să încerce să schimbe un obicei care există de generații în sistemul de învățământ? Cum e posibil!? Eu anul ăsta vreau să-mi schimb toată mobila în casă, da? Dacă părinții de la clasa mea află că, uite, se poate și fără cadouri, eu ce fac? Eu ce fac, vă rog să-mi spuneți!“, a mai completat, extrem de nervoasă, o învățătoare care tocmai ce sărbătorise împlinirea a 123 de kilograme.

Derutate, mai multe mămici, care au copii la clasa doamnei Margareta, s-au strâns în fața cancelariei cu brațele pline de cadouri. „Stăm ca proastele aici și nu știm ce să facem… Noi am strâns bani, că ne permitem, ne-am organizat din proprie inițiativă și am cumpărat nișe lucruri destul de scumpe și de frumoase pentru doamna, că ne permitem. Spre exemplu, ce să fac eu acum cu vaza asta din cristal Swarovski, că mai am una la fel acasă? Că ne permitem“, spune una dintre mămici. „Ce vină am eu, ca mamă, că suntem o familie înstărită care își permite cadouri scumpe, că ne permitem, pentru că efectiv, credeți-mă, nu mai știm pe ce să cheltuim banii… chiar dacă ne permitem“.

În timp ce învățătoarea Margareta Nastiticiăr și-a pentrecut restul zilei încuiată în cancelarie, o comisie din partea Inspectoratului Școlar Județean a ajuns la fața locului pentru a evalua daunele. „Vă dați seama că și pentru noi este o situație fără precedent. Va trebui să stabilim ce măsuri se vor lua împotriva doamnei învățătoare Nastiticiăr“, a declarat unul dintre inspectori. Cât despre cadourile refuzate, inspectorii spun că acestea vor fi puse la grămadă în curtea școlii și, de îndată ce va suna clopoțelul de pauză, restul învățătoarelor se vor putea bate pe ele fără nicio problemă.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 4.490 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.