Mulți constănțeni au reclamat, pe bună dreptate, invazia de țânțari din oraș, care face un coșmar orice ieșire în aer liber, mai ales seara. Fie că mergi în parc, la piață sau stai în curtea casei, roiurile de țânțari te asaltează în continuu. Nici măcar substanțele și cremele de piele împotriva țânțarilor nu mai au niciun efect. În 5 minute, ești ciuruit de insecte cu tot cu acestea. Marile probleme sunt mai ales în cartierele cu case și grădini multe, unde există vegetație bogată.

Curioși să aflăm cum s-a ajuns în această situație, am contactat Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța. Ne-am prezentat ca fiind constănțeni deranjați de invazia de țânțari. Foarte politicos, un angajat din cadrul Direcției ne-a explicat de ce ne confruntăm cu un număr așa de mare de țânțari și chiar ne-a promis că va acționa cu prioritate în urma sesizării noastre.

„Dezinsecția s-a făcut, dar timpul ploios din ultimele săptămâni ne-a dat peste cap. A plouat aproape zilnic și de aceea s-a intrat cu dezinsecția foarte puțin. Ar fi fost inutil să stropim când afară ploua sau știam că va ploua a doua zi. Nu ar fi avut niciun efect. Noi ne-am planificat tot timpul acțiuni, dar nu am putut din cauza vremii, asta e realitatea. În zona de case, fiind și vegetație mai multă, terenuri și grădini închise, cu depuneri de apă în această perioadă, s-a favorizat înmulțirea țânțarilor.

De mâine, cel mai probabil, fiindcă avem pe prognoza meteo că nu va mai ploua câteva zile, vom relua acțiunile. Ne cerem scuze pentru această situație, dar chiar nu am putut face nimic pe această vreme ploioasă”, ne-a declarat angajatul Primăriei.

Contactată telefonic pentru a obține și o poziție oficială a Primăriei Constanța în acest subiect, purtătoarea de cuvânt a instituției, Diana Sobaru, a răspuns sec, într-o singură propoziție: „Se acționează în fiecare zi!”

Un răspuns care se cam bate cap în cap cu afirmațiile colegului de mai sus, care a recunoscut că din cauza ploilor nu s-a putut acționa și abia de mâine se reiau activitățile de dezinsecție.

 

(Visited 1.145 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.