Educaţie

Invitație la lectură: „Blestemul Arheei”. Scriitoarea Elena Druță, un nou roman fantasy de succes

Scris de 
 pe data 
8 decembrie, 2023

Tânăra scriitoare basarabeancă Elena Druță, adoptată trup și suflet de Constanța, a lansat la Târgul de Carte Gaudeamus 2023 cel de-al treilea roman fantasy al său, „Blestemul Arheei”. Primită cu interes de pasionații de literatură cu eroi fantastici și povești petrecute pe tărâmuri misterioase, cartea ne poartă în lumea prințului moștenitor al Antariei.

Grieg Arheeanron este sortit să cadă într-un somn etern, la fel ca fiecare rege sau regină dinaintea lui. Neamul îi este blestemat de Moarte însăși, în urma unei greșeli săvârșite de primul Arheeanron. Totul se schimbă atunci când Fiica Morții, apărută de nicăieri, încheie cu el un târg: dacă prințul reușește să găsească răspunsul la o ghicitoare, blestemul va fi ridicat. În caz contrar, aceasta va deveni regina lui Grieg și va prelua conducerea Antariei, lăsând neamul Arheeanron în brațele blestemului.

Hotărât să-și salveze regatul, Grieg trebuie să rezolve ghicitoarea cu ajutorul Maeștrilor săi, singurii oameni în care are încredere. Căutarea indiciilor nu este lipsită de provocări, deoarece timpul este scurt, inamicii – perfizi, iar magia – străveche. În mijlocul tuturor acestor evenimente, prințul se trezește atras de o fată misterioasă care ascunde un secret ce amenință soarta lumii…

Cartea poate fi comandată AICI

Romanul „Blestemul Arheei” este cea de-a treia operă a Elenei Druță, după „Împărăția ultimului cerb” și „Străjerul Nopții de Mangan”. Cu primul roman, scriitoarea a fost nominalizată în topul celor mai citiți autori din Republica Moldova în anul 2021.

Actualitate