Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul PSD și e foarte bine așa. Pentru că PSD din 2017 a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc.

După consultările cu partidele, am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă, că se conturează un guvern în jurul PNL.

PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea, chiar dacă e dificil, în această perioadă de tranzație.

Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare.

Personal, cred că anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum cu guvernul Dăncilă interimar.

Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul premier, în persoana lui Ludovic Orban. Așa este democratic corect, așa se va întâmpla.“, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai adăugat că organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea bugetului, închiderea bugetului în curs, dar și multe alte lucruri sunt așteptate de la Guvernul Orban, fiind convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziie de succes.

„Am discutat mult și ce trebuie să facă guvernul, și ce poate să facă.

Situația nu va fi simplă deloc, opoziția este atât cât am văzut-o la moțiune și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate cum va fi legea bugetului.“

La rândul său, Ludovic Orban a declarat:

Vom da românilor ce așteaptă de la noi, cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România.

Principalele priorități ale guvernului: refacerea echilibrelor macro, corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase pentru toate obiectivele de investiții, consolidarea parcursului european, a poziției României la nivelul UE, respectarea tuturor rigorilor în ce privește statul de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor, readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului și nu a politrucilor.

Conform Constituției, premierul desemnat are un termen de zece zile pentru a se prezenta în fața Parlamentului cu programul de guvernare și echipa pentru care cere votul de învestitură. Pentru ca noul guvern să fie învestit e nevoie de 233 de voturi favorabile în Parlament.

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.