Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Iohannis, ameninţat cu suspendarea de un lider local PSD
Actualitate

Iohannis, ameninţat cu suspendarea de un lider local PSD

Președintele Klaus Iohannis riscă suspendarea, dacă nu o revocă pe Laura Codruța Kovesi, amenință liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Scris de 
 pe data 
4 iunie, 2018

Deputatul precizează că va aduna semnături pentru suspendarea din funcție a președintelul Klaus Iohannis, în cazul în care șeful statului nu acceptă revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Președintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR. Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși, încă actual procuror-șef DNA”, susține liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Totodată, Dîrzu menționează și un alt motiv pentru care șeful statului ar trebui suspendat, acela că ar fi încălcat Constituția.

Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani.

Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil.”

În consecință, deputatul PSD soliciă președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE.

Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă.

În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României.

Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional”, avertizează liderul PSD Alba.

 

Actualitate