După consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, Klaus Iohannis a anunțat că luni, cel târziu marți va desemna un nou prim-ministru, ținând să sublinieze că nu va mai nominaliza ”un personaj de la PSD”.

El a spus că este nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, pentru că „orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist e o zi pierdută pentru România„, iar soluția desprinsă în urma consultărilor este un Executiv PNL sau în jurul PNL, „urmând să se clarifice aceste nuanțe„.

Despre alegerile anticipate, variantă susținută în principal de USR, Iohannis a spus că acestea sunt foarte greu de realizat constituțional și ar putea însemna ca Guvernul Dăncilă să rămână interimar în funcție, ceea ce este „de neimaginat„.

El a spus că după prezidențiale este dispus să se implice într-o discuție onestă cu toate partidele politice, pentru a găsi o soluție.

PNL a spus clar că e dispus să preia guvernarea. Celelalte formațiuni au afirmat că vor sprijini o astfel de abordare. E destul de clar că ne îndreptăm spre guvern PNL sau în jurul PNL, urmând să se clarifice aceste nuanțe.

Avem nevoie urgent de un guvern care pregătește bugetul pentru 2020, care închide cu responsabilitate bugetul pe 2019. E important și avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în acestă fază de interimat.

E nevoie de un guvern care vine și repară greșelile PSD în Economie. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii, spun pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a PSD. Repet, nu vor exista tăieri de salarii și pensii.“.

 

(Visited 282 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.