Actualitate

Iohannis: PSD practică o dictatură a majorității în Parlament. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției

Pe fondul adoptării proiectul de modificare a Codului Penal de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, președintele Klaus Iohannis acuză PSD că practică o dictatură a majorității în Parlament și că nu a ținut cont de niciun argument adus de opoziție împotriva modificării codurilor. 

Scris de 
 pe data 
4 iulie, 2018

Doresc să comentez pe scurt acest eveniment, pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este, pur și simplu, inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Proiectul a fost adoptat astăzi, 4 iulie, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 167 de voturi „pentru”, 97 de voturi „împotrivă” şi 19 abţineri, în condițiile în care avea nevoie de minimum 165 de voturi favorabile.

În aceste condiții, Iohannis consideră că „PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare. A reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției.”

Totodată, șeful statului a menționat că va contesta la Curtea Constituțională Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Modificările care s-au făcut, în bună măsură, sunt fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare, și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta aceste două acte normative, Codul Penal și Codul de Procedură Penală”, a precizat președintele.

 

Actualitate