Doresc să comentez pe scurt acest eveniment, pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este, pur și simplu, inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Proiectul a fost adoptat astăzi, 4 iulie, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 167 de voturi „pentru”, 97 de voturi „împotrivă” şi 19 abţineri, în condițiile în care avea nevoie de minimum 165 de voturi favorabile.

În aceste condiții, Iohannis consideră că „PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare. A reușit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției.”

Totodată, șeful statului a menționat că va contesta la Curtea Constituțională Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Modificările care s-au făcut, în bună măsură, sunt fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare, și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta aceste două acte normative, Codul Penal și Codul de Procedură Penală”, a precizat președintele.

 

(Visited 170 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.