Actualitate

Iohannis: Voi retrimite Parlamentului, pentru corectură și îmbunătățire, legea bugetului

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri o declarație de presă în care a anunțat, printre altele, că legea bugetului va fi retrimisă la Parlament și că Guvernul PSD este disperat să facă rost de bani.

Scris de 
 pe data 
6 martie, 2019

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Prima obiecție de neconstituționalitate pe legea bugetului a fost respinsă cu majoritatea de voturi, iar cea de-a doua obiecție referitoare la Legea plafoanelor bugetare a fost admisă cu unanimitate de voturi.

Decizia CCR demonstrează încă o dată că PSD legiferează imoral, prost și neconstituțional

Curtea a hotărât ca na dintre legile pe care le-am contestat a fost aprobată cu încălcarea tuturor normelor constituționale.

În ce privește legea bugetului de stat, nu voi comenta decizia Curții, dar bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, croit greșit.

Guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep.

PSD e singurul vinovat pentru aceste întârzieri ale bugetului

Voi retrimite parlamentului pentru corectură și îmbunătățire legea bugetului

Mesajul e simplu: Faceți un buget sănătos pentru România“, a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinței.

 

Actualitate