Totul a fost filmat sâmbătă, 16 iunie, la slujba de târnosire a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna Baia, judeţul Suceava.

Un localnic, Costel Cojocariu, a postat pe Facebook imaginile în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au ajuns cu mașini de lux.

Comentariile pline de indignare nu au îtârziat să apară. Cele mai multe persoane au criticat alegerea ierarhilor de a ajunge la eveniment cu un autoturism Rolls Royce.

Doamne iartă-ma, dar Domnul ISUS HRISTOS nu mergea cu limuzine, nu purta aur sau pantofi de mii de euro. Ce fel de slujitori ai DOMNULUI sunt dacă le plac lucrurile lumești, luxul, mândria. Ce fel de preoți al LUI Dumnezeu sunt?“, a scris un utilizator.

Pe de altă parte, alți utilizatori au încercat să explice că mașina nu le aparține ierarhilor, ci ar fi fost pusă de dispoziție de localnici. „Toți avem defecte și cine se consideră drept fără pată să arunce cu pietre”, a scris utilizatorul Costel Cojocariu.

 

(Visited 2.062 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.