Actualitate

Îţi mulţumim, Simona! Ai scris istorie!

Simona Halep a jucat finala de la turneul Roland Garros împotriva americancei Sloane Stephens, reuşind să învingă la scorul 3 – 6, 6 – 4, 6 – 1, devenind a doua jucătoare de tenis din istoria României care a reuşit câştigarea marelui turneu de grand slam, după Virginia Ruzici, în urmă cu 40 de ani.

Scris de 
 pe data 
9 iunie, 2018

Constănţeanca Simona Halep a început ezitant finala de la Roland Garros 2018, cu Sloane Stephens. Sportiva noastră nu a reuşit să-şi impună jocul, iar adversara a reuşit primul break şi s-a desprins la 3-1.

Pe serviciul sportivei din SUA, în game-ul cinci s-a disputat unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale meciului. Simona s-a apărat fenomenal, reuşind să scoată câteva mingi aproape imposibile trimise de adversară.

Reprezentanţii Roland Garros au aplaudat efortul Simonei, pe contul oficial de Twitter: „Efort maxim!”, au scris francezii.

Simona Halep a câștigat setul al doilea cu 6-4. Al treilea break reușit de ea în această finală a fost și cel care a trimis meciul în setul decisiv pentru trofeul de la Roland Garros.

O luptă până la capăt„, a apărut pe Twitter-ul celor de la Roland Garros, după ce Simona a câștigat cu 6-4 setul al doilea și a trimis finala în decisiv.

Simonei Halep şi-a recăpătat încredere şi i-a revenit siguranța în lovituri. A dominat punctele și a avut mai multe lovituri câștigătoare decât adversara. Cele două break-uri „legate” de jucătoarea din România au fost, de altfel, primele pe care le-a reușit în această finală.

Setul trei a fost devastator pentru Sloane Stephens. Deşi jucătoarea din SUA nu a cedat nicio clipă, Simona Halep s-a impus cu scorul de 6 – 1, reuşind cea mai mare performanţă din cariera ei.

 

Actualitate