Jandarmeria Bihor i-a sancţionat cu 10.000 de lei pe membrii şi simpatizanţii asociaţiei Oradea Civică pentru manifestările împotriva social-democraţilor, din 21 noiembrie de pe Aeroportul din Oradea şi de a doua zi, din comuna Sânmartin.

Preşedintele asociaţiei susţine, într-o postare pe Facebook, că au fost amendaţi şi oameni care nu au nicio legătură cu „Oradea Civică” şi anunţă că membrii organizaţiei vor contesta în instanţă amenda primită.

„10.000 de lei. Asta e suma totală cu care ne-a amendat jandarmeria română pentru că le-am stricat feng-shui-ul pesediștilor de vază din București veniți la Oradea acum două săptămâni. Asta fiind partea serioasă a chestiunii în cauză.
Partea haioasă este aceea că au fost amendați oameni care nu au nimic de-a face cu organizația noastră, simpli cetățeni care s-au oprit și ei prin zonă ca să vadă despre ce e vorba”, a scris pe pagina sa de Facebook Sebastian Duma.

Incidentele s-au petrecut săptămâna trecută în comuna bihoreană Sînmartin, unde zeci de parlamentari PSD au participat la dezvelirea unui bust al domnitorului Mihai Viteazul. Mai mulţi protestatari i-au întâmpinat cu huiduieli, iar un simpatizant social-democrat l-a lovit pe unul dintre demonstranţi. Situaţia tensionată a fost, până la urmă, dezamorsată de jandarmi, care l-au îndepărtat pe agresor. Aceeaşi persoană este acuzată şi că i-a luat telefonul unuia dintre jurnaliştii prezenţi la eveniment.

Sursa: Digi24.ro

(Visited 91 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.