Actualitate

Japcă sau afacere? Hotelierii din Mamaia au triplat prețurile în această vară, în Năvodari au scăzut la jumătate

Tarifele in Mamaia Nord (Navodari) au scazut la jumtate, in timp ce in Mamaia s-au triplat

Potrivit unui studiu realizat de OLX, hotelierii din stațiunea Mamaia au triplat prețurile la cazare în această vară comparativ cu anul 2021, în timp ce în Năvodari tarifele au scăzut cu aproape 50%.

Scris de 
 pe data 
13 septembrie, 2022

Se mai întreabă cineva de ce stațiunea Mamaia a fost goală în această vară? Dacă da, unul dintre răspunsuri este dat de politica de prețuri practicată de operatorii turistici din stațiune.

Potrivit unul studiu realizat de OLX și detaliat de Ziarul Financiar (zf.ro), cele mai mari creşteri ale preţurilor din această vară pe litoralul românesc au fost înregistrate în Mamaia, acolo unde preţul mediu pentru un pachet de vacanţă în weekend a fost de 2.900 lei. Potrivit studiului, în Mamaia tarifele la cazare au crescut, comparativ cu vara anului 2021, cu 317%, adică de trei ori.

Studiul analizează evoluţia preţurilor la cazări pe teritoriul României în perioada 1 iulie– 17 august în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

La polul opus se află Mangalia, fiind cea mai avantajoas destinaţie de pe litoral cu o medie de preţ de 500 lei pe noapte.

„După ridicarea relativă a restricţiilor, Românii au vrut să călătorească mai mult. Datele OLX ne arată că, deşi preţul pentru destinaţiile populare de vacanţă din ţară a crescut în acord cu scumpirile generate de contextul economic internaţional, există şi scăderi drastice şi neaşteptate. Vedem o scădere de peste 300% în ceea ce priveşte preţurile pentru unităţile de cazare din Bucureşti, dar şi scăderi pentru unităţile de cazare din Năvodari”, spune Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX Romania, Bulgaria, Portugalia, citată de Ziarul Financiar.

Comparativ cu anul 2021, în Năvodari prețurile la cazare au înregistrat în această vară un minus 48%. În comparaţie, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Miceşti, judeţul Cluj, creştere de 426%, urmată de Mamaia, plus 317%, şi Constanţa, avans de 84%.

Actualitate