Actualitate

Klaus Iohannis despre șeful DNA: Suntem departe de o revocare

Șeful statului a confirmat că posibilitatea de-a lua în calcul demiterea șefului DNA nu i se pare tentantă, ba chiar a felicitat activitatea DNA și a concluzionat că în niciun caz nu se impune demiterea procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi.

Scris de 
 pe data 
28 februarie, 2018

Președintele României, Klaus Iohannis se arată părtinitor al DNA. Șeful statului a afirmat de mai multe ori că susține activitatea Direcției Naționale Anticorupție și pe șeful acesteia.

În ceea ce privește bilanțul activității direcției prezentat astăzi, președintele a afirmat că cifrele nu mint și că DNA a îndeplinit în 2017 zeci de obiective, ba chiar a felicitat instituția pentru întreaga sa activitate, concluzionând că eficiența sa nu poate fi pusă sub semnul întrebării.

„DNA este o instituţie care funcţionează eficient şi care se află deja de ani buni în prima linie a luptei anticorupţie, contrar unei evaluări tendenţioase şi partizane prezentate de cineva opiniei publice săptămâna trecută, eficienţa DNA este departe de a fi contestată.”

Ulterior, șeful statului a reluat ideea atacului asupra justiției cu care s-a confruntă activitatea DNA în ultimele săptămâni, menționând că: „Nişte inculpaţi şi nişte condamnaţi penali s-au unit pentru a discredita pe aceia care i-au cercetat. Minciuna umblă cât umblă, până i se-nfundă.”

Înainte de începerea prezentării bilanțului direcției naționale pentru anul 2017, președintele a declarat că „soarta” șefului DNA nu va fi decisă astăzi și că, înainte de aceasta trebuie să analizeze diferite documente, dar și că, oricum, decizia de demitere a șefului DNA este departe de-a fi promulgată:

„O decizie (în privința lui Kovesi – n.r.) azi, nu. Trebuie să aștept diferitele documente, cum ar fi motivarea. Dar în condițiile date e evident că suntem departe de o revocare, tot mai departe.”

 

Actualitate