Actualitate

Klaus Iohannis: Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea șefului DNA

Președintele Klaus Iohannis afirmă că ministrul justiției nu a adus suficiente argumente pentru decizia sa de a declanșa procedura de demitere a șefului DNA. Totodată, a anunțat că susține în continuare că șeful DNA face o treabă bună.

Scris de 
 pe data 
23 februarie, 2018

Întrebat ce părere are despre propunere de demitere din funcție a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, președintele Klaus Iohannis a spus că nu i-a plăcut pledoaria ministrului Toader și că acesta nu și-a modivat îndeajuns decizia.

„Prestația pe care a avut-o aseară domnul Toader, sincer, nu mi-a plăcut. Ceea ce a prezentat a fost lipsit de claritate”, în plus, a comentat șeful statului, acesta a mai declarat că „Nu au fost motive temeinice pemntru a propune revocarea, legea prevede destul de detaliat condițiile de revocare. Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nici la Administrația prezidențială.”

Cu privire la raportul prezentat de ministrul justiției ieri seară, președintele a afirmat că nu poate vorbi despre el, întrucât, nu este încă public, dar a conchis că încă susție DNA și, implicit, pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Am spus în repetate rânduri că DNA face o treabă bună, conducerea DNA face treabă bună, iar ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia.”

Despre consecințele pe care le va avea cererea de revocare a procurorului-șef DNA în raport cu imaginea României, președintele a admis că această acțiune nu va aduce un beneficiu imaginii țării.

„E clar că unii vor fi nedumeriți, alții probabil își vor pune și alte întrebări și cu siguranță acest demers nu va duce spre îmbunătățirea imaginii României.”

 

Actualitate