Pregătirile pentru Bobotează sunt în toi la Constanţa, iar arhiepiscopul Teodosie Petrescu i-a trimis un ordin scris primarului Vergil Chiţac în care îi cere să introducă în regim de urgenţă o nouă taxă.

Bucuros că, în cele din urmă, vine cu o taxă nouă la început de an şi că orice ordin de la Teodosie se execută cu plăcre, primarul Chiţac s-a conformat imediat.

Aşadar, „Taxa de Bobotează“, după cum va fi numită, are menirea să se asigure că orice constănţean, chiar dacă primeşte sau nu primeşte popa în casă, va plăti pentru vizita de Bobotează. Mai mult, banii strânşi vor fi direcţionaţi către bugetul Arhiepiscopiei Tomisului şi de aici… Dumnezeu cu mila.

„Domnul primar este un om care iubeşte taxele şi căruia îi place să ia bani de la oameni şi aici ne asemănăm destul de mult zic eu“, spune Teodosie cu un zâmbet larg pe chip. Arhiepiscopul îi îndeamnă pe constănţeni să plătească la timp: „La 3 luni de restanțe, enoriașul să nu fie surprins dacă vin noaptea peste el trei îngeri și-l bat cu ranga până le dă banii“, a mai adăugat ierarhul.

Pentru mai multe articole din categoria UMOR, click AICI

.

(Visited 7.016 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.