Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Lecție de mentalism! Pesedistul Țuțuianu a ascuns bugetul județului, dar cheamă constănțenii să-l dezbată
Administraţie

Lecție de mentalism! Pesedistul Țuțuianu a ascuns bugetul județului, dar cheamă constănțenii să-l dezbată

Consiliul Județean Constanța cheamă cetățenii mâine, 14 februarie, de la ora 16, să dezbată bugetul județului pe anul 2020. Doar că a uitat să îl și facă public, așa cum prevede legea, tocmai ca cei prezenți să aibă ce să dezbată.

Scris de 
 pe data 
13 februarie, 2020

Președintele CJC, Horia Țuțuianu, nu a prezentat încă public bugetul județului Constana pe anul 2020, deși mâine are întâlnire cu societatea civilă pentru a dezbate exact bugetul pe anul 2020. Probabil că va fi o dezbatere bazată pe mentalism, în care cetățenii îi vor citi gândurile lui Țuțuianu și îi vor scoate prin magie bugetul din sertarul în care l-a ascuns.

Printr-un comunicat de presă, consilierii județeni ai PNL Constanța îl acuză pe pesedistul Horia Țuțuianu că nu face altceva decât să „continue bătaia de joc la adresa cetățenilor, mimând transparența și interesul față de banul public și binele județului”.

„În condițiile acestea, nu putem să nu ne întrebăm cum ar vrea domnul Țuțuianu să dezbatem bugetul? Să îl credem pe cuvânt de pesedist că banii vor fi cheltuiți corect, pe proiecte benefice județului? Nici cei trei simpatizanți ai săi din PSD nu l-ar crede…”, se arată în comunicat.

Consilierii județeni ai PNL reclamă faptul că președintele Horia Țuțuianu  ascunde în mod intenționat proiectul de buget pentru ca opinia publică să nu afle la timp de modul dezastruos în care acesta intențioează să  cheltuiască banii publici.

„Invitația de dezbatere publică, inițiată încă de pe 3 februarie pe pagina web a instituției, nu este decât un simulacru de transparență, o farsă pe care Țuțuianu o regizează cu scopul de a păcăli cetățenii județului Constanța și a-și masca propria incompetență.

Aleșii județeni liberali îi cer public președintelui Horia Țuțuianu să prezinte imediat proiectul de buget pe anul 2020 astfel încât toți cei interesați să poată face propuneri, iar consilierii județeni să poată iniția amendamente în cunoștință de cauză și în folosul localităților din județ. Constănțenii au dreptul să știe pe ce vor fi cheltuiți banii lor, indiferent dacă pesediștilor care conduc CJC le convine sau nu.

Dreptul la dezvoltare și condiții civilizate de trai trebuie să fie garantat tuturor localităților și cetățenilor județului și nu doar acolo unde PSD are interese electorale sau de unde își trage domnul Țuțuianu susținerea politică în propriul partid”, se mai precizează în comunicatul de presă al PNL Constanța.

 

Actualitate